מדידת קרקע

ששת הסרטונים הקצרים האלה מלמדים את כל מה שצריך לדעת על חיישני קרקע ומדוע כדאי למדוד אותם יחד. ארבעה אינדיקטורים כימיים משמשים חקלאים, גננים ואנשי מקצוע אחרים המשתמשים בעיבוד האדמה למדידת איכות הקרקע. אנו מסבירים כיצד להתקין חיישנים כאלה, כמו גם את הסוגים השונים של התקני ניטור הקרקע הקיימים.

זו שיטה עקיפה בה נמדדות תכונות האדמה ואז הופכות לחות. מרבית השיטות והמכשירים אינם מודדים את מי האדמה באופן ישיר, אך הם מודדים את תכונות הקרקע העשויות להיות קשורות למצב המים שלהם ולכן מכונות שיטות עקיפות.
למידע נוסף אודות מודד קרקע באפשרותך לגלוש לאתר surveyor10.co.il

מדידת פחמן בקרקע ושינויים בה לשיפור בריאות הקרקע ופוריותה אינה דורשת דיוק זהה. יש לכייל את היחס בין המאפיינים הנמדדים לרטיבות הקרקע ויכול להשתנות בהתאם לסוג הקרקע, סוג הקרקע ומיקום המכשיר וכמות הלחות במים.

עם זאת

תקנים מדעיים למדידות בקנה מידה גדול, כאשר הם מבוצעים, יכולים להיות מפרכים ויקרים. אין כיום תקן מדעי למדידה מדויקת של פחמן קרקעי חקלאי בעלות סבירה, אך ניתן באופן שגרתי ואפשר למדוד אותו במדויק בשטח מרעה. למרות שטכנולוגיות חדשות מציעות שיטה מדויקת יותר למדידת פחמן באדמה, עדיין יש צורך במדידת פחמן בקרקע באמצעות מדידות לווין ומזל"טים. שימוש בנתוני לוויין או מזל"ט למדידת לחות אדמה וקרקע בקרקעות חקלאיות יכול להיות לא רק מסורבל ויקר, אלא יכול להיות כפוף למגבלות על איכות הנתונים, הדיוק והעלות שלהם.

ראשית

עלינו לבדוק כיצד אנו יכולים לכמת את תכולת הלחות של האדמה, וישנן שתי דרכים לעשות זאת. ראשית, מדידות קרקע ולחות אובייקטיביות יכולות להתבצע במגוון דרכים, למשל על ידי מדידות לווין או מזל"ט, אך אין שום סטנדרט מדעי לכך.

ראשית, ניתן לבצע מדידות עמידות בקרקע בשדה עם דלפק מקור, כגון מד לחות קרקע או מד עמידות במים. דלפקי המקור מותקנים בדרך כלל על בדיקה אחת שיכולה לעבוד בדרכים שונות כדי לפקח על שינויים בקרקע, בלחות ובפרופיל הקרקע.

הדרישה לייבוש דגימת האדמה פירושה שיש לקחת את הדגימה מהשדה ולהחזירה למעבדה

תהליך זה הוא הרסני, מסלק פיזית את האדמה, לוקח זמן ודורש מדידת קרקע. האדמה מותקנת באתר שדה בו מודדים אדמה ומים ונדרשת מעין ניתוח מבנה קרקע לצורך הבדיקה. אדם עצמאי חייב לחלץ ליבת אדמה ולמדוד פחמן בקרקע באמצעות מעבדה – חיישן שדה מכויל. בחלק מהמקרים ניתן להניח את האדמה במקום מד עמיד במים או מונה מקור או באתרי שדה בהם מודדים אדמה ומים.

ה- TDR היא יחידה ניידת הניתנת לנשיאה, המאפשרת מדידת לחות קרקע וחיבור מולטיפלטרים למדידת מספר מדריכי גל קבורים.

יתרון אחד

הוא שמדידות מי האדמה יכולות להתבצע בעומק של 10 – 30 ס"מ מתחת לפני השטח של קטע האדמה. כדי לקחת בחשבון את השונות הזו, כדאי לבצע מספר מדידות בעומק של 10, 30 ו -50 ס"מ כדי להסתכל גם על פני השטח וגם על המצע. מדידות אלה משמשות לקביעת נפח האדמה בכל קטע, והנפח הכולל (במ"ק) של מים בקטע זה נמדד בקוטר ליבת ס"מ.

נפח האדמה שבאמת מפוקח על ידי בדיקת הנויטרונים תלוי בתכולת הלחות של האדמה

אשר גדלה עם ירידת לחות הקרקע. קרל אומר: "אנחנו מבצעים ספירת תולעי אדמה כדי לראות אם האוכלוסייה גדלה על ידי חפירת רגל עמוק לתוך רגל מרובע של אדמה וספירת מספר התולעים שנמצא. אם הקרקעות בריאות, נמצא עוד תולעים ו לכן יותר מים בהם מאשר אם לא היו.

בנוסף למדידת תכולת החנקן

יישומים אחרים של ניתוח קרקע עשויים לכלול פוריות קרקע, פוריות קרקע עליונה וניתוח לחות קרקע. הטכנולוגיות שנדונו לעיל יכולות להיות עתירות עבודה מאוד ו דורשים אמצעים רבים כאלה לתיאור תכולת הלחות של השדה, אך הם מספקים מידע חשוב על תכולת המים בקרקע ותכולת התזונה שלה.

מדד איכותי אחד שניתן לנקוט כדי לראות כיצד בריאות הקרקע משתפרת היא מבחן רפידות, המכונה גם מבחן יציבות הקרקע.

על ידי מדידת עד כמה האדמה מתנגדת לזרימה הנוכחית בין שתי אלקטרודות

ניתן לקבוע את תכולת הלחות של הקרקע. מי הקרקע נמדדים על ידי החדרת אלקטרודה ישירות לתוך האדמה ומיצוי מי האדמה מהאדמה באמצעות מכשיר היונק אדמה או מי תהום מהעומק. רמת הלחות של האדמה נדרשת כדי לחזות מתי ההשקיה הבאה תתבצע וכמה עמוק המים צריכים להיות מיושמים, כמו גם את כמות הלחות הקיימת בקרקע. רצפה ניתן למדוד את ה- pH גם באמצעות מד pH, בדרך כלל מערבבים דגימת אדמה עם תמיסת מלח מים, מוסיפים לו צבע ומתבוננים בשינויי צבע שניתן להשוות לטבלת pH.